State of the World 2011: Danish Press Release

 

Må først udgives

Onsdag den 12. Januar, 2011

 

Kontakt: Interviews&anmeldelseeksemplarer:Amanda Stone (+1) 202-452-1999 x514 astone@worldwatch.org/

For revisionkopier uden for USA, Canada og Indien:gudrun.freese@earthscan.co.uk(+44) 207 841 1930


Worldwatch Institute's ”Verdens Tilstand 2011” viser landbrugsinnovation som nøglen til at reducere fattigdom og stabiliseringen af klimaet

Rapporten indeholder en køreplan for fødevaresikkerhed og landbruginvesteringer, afslørende
15 høj-og lavteknologiske løsninger, der hjælper til at reducere sult og fattigdom i Afrika

New York, den 12. januar 2011—Worldwatch Institute udgiver idag sin rapport ”Verdens Tilstand” 2011: Innovationer, der ”Ernærer Planeten””, som sætter fokus på succesfulde landbrugsinnovationer og afdækker store succeser med forebyggelse af madaffald, opbygning af modstandskraft over for klimaændringer, og styrkelse af landbrug i byer . Rapporten indeholder en køreplan for øgede landbrugsinvesteringer og mere effektive måder at afhjælpe den globale sult og fattigdom på. Taget fra verdens førende landbrugseksperter og fra hundredvis af innovationer, der allerede viker i praksis, skitserer rapporten 15 metoder der er bevist miljømæssigt bæredygtige.

“Fremgangen der er vist gennem denne rapport vil give regeringer, politikere, ikke-statslige organisationer og donorer, der forsøger at bremse sult og fattigdom, en klar køreplan for at udvide eller replikere disse succeser andre steder," siger Worldwatch Institutes formand Christopher Flavin. "Vi har brug for at dem, der kan påvirke udviklingen af landbruget i verden, forpligter sig til langvarig støtte til bønder, der udgør 80 procent af befolkningen i Afrika.”

Verdens tilstand 2011kommer på et tidspunkt, hvor mange globale sult og fødevaresikkerhedsinitiativer-såsom Obama regeringerens ” Feed the future” plan, Global Agriculture and Food Security Program (GAFSP), De Forenede Nationers World Food Program  (WFP), og Comprehensive Africa Agriculture Development Program (CAADP) - har brug for vejledning, da de forpligter sig til at opskalere investeringer i landbruget. 

Næsten et halvt århundrede efter den grønne revolution, er en stor del af den menneskeheden stadig kronisk sultne. I mellemtiden er investeringer i udvikling af landbruget foretaget af regeringer, internationale långivere, og fonde på et historisk lavpunkt. Siden 1980 er landbrugets andel af den globale udviklingsbistand faldet fra over 16 procent til knap 4 procent i dag.

I 2010 gav regeringer, fonde og enkeltpersoner mindre end 4 milliarder dollars dollars til at støtte landbruget i Afrika, baseret på statistikker fra De Forenede Nationer, Verdensbanken, Den Internationale Valutafond, og Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling. Selv om løfter til udviklingen af landbruget forventes at vokse i 2011, er en stor del af pengene er endnu ikke skaffet til veje for de fattige landmænd i Afrika.

“Det internationale samfund har forsømt hele segmenter af fødevaresystemet i sine bestræbelser på at reducere sult og fattigdom," siger Danielle Nierenberg, meddirektør for Worldwatch's ”Ernær Planeten” projekt. "De løsninger, vil ikke nødvendigvis komme fra producere mere mad, men ved at ændre, hvad børn spiser i skolen, hvor fødevarer bliver forarbejdet og afsat, og hvad slags fødevarevirksomheder vi investerer i.”

Ved, for eksempel, at servere lokalt avlede afgrøder til skolebørn, har vist sig at være en effektiv sult-og fattigdomsreducerende strategi i mange afrikanske nationer, og har stærke paralleller til vellykkede bondegård-til-cafeteria projekter i USA og Europa. Desuden "er omkring 40 procent af de fødevarer, i dag produceres i hele verden  spildt, før den forbruges, og dette skaber store muligheder for landmænd og husholdninger til at spare både penge og ressourcer ved at reducere dette affald," ifølge Brian Halweil, ”Ernær Planeten” meddirektør.

Verdens tilstand 2011trækker viden fra hundredvis af casestudier og personlige eksempler for at tilbyde løsninger til at reducere sult og fattigdom. Disse omfatter: 

  • I 2007 organiserede ca.6.000 kvinder i Gambia sig i TRY Women’s Oyster Harvesting producentsammenslutning, og skabte en bæredygtig fælles forvaltningsplan for det lokale østersfiskeri for at undgå overhøst og bedre udnyttelse. Østers og fisk er en vigtig, billig proteinkilde for befolkningen, men det nuværende produktionsniveau har ført til ødelæggelse af miljøet og til ændringer i arealanvendelsen i løbet af de sidste 30 år. Regeringen arbejder med grupper som TRY og forsøger at fremme mindre destruktive metoder og med at udvide kreditrammerne til lav-indkomst producenter for at stimulere investeringerne i mere bæredygtig produktion. 
  • I Kibera, Nairobi, det største slumkvarter i Kenya, dyrker mere end 1.000 kvindelige landmænd "lodrette" haver i sække fulde af jord stukket med huller, for at skaffe mad til deres familier og lokalsamfund. Disse sække har potentiale til at brødføde tusindvis af byboere samtidig skabe et bæredygtigt og vedligeholdelseslet indtægtskilde for byernes landmænd. Med mere end 60 procent af Afrikas befolkning som forventes at bo i byområder i 2050, kan sådanne metoder være afgørende for at skabe fremtidens fødevaresikkerhed. I øjeblikket bor cirka 33 procent af afrikanerne i byer, og 14 millioner flere flytter til byerne hvert år. På verdensplan, er omkring 800 millioner mennesker engageret i bybaseret landbrug, og producerer 15-20 procent af samtlige fødevarer.
  • Kvægavlere i Sydafrika og Kenya bevarer oprindelige sorter af husdyrhold, der er tilpasset til varmen og tørken i de lokale forhold, metoder, som vil være afgørende i takt med at klimaekstremer på kontinentet forværres. Afrika har verdens største område med permanente græsarealer og det største antal kvægavlere, med 15-25 millioner mennesker afhængige af husdyrhold.
  • The Food, Agriculture and Natural Resources Policy Analysis Network (FANRPAN) bruger interaktive samfundsspil til at engagere kvindelige landbrugere, lokale ledere, og politikere i en åben dialog om ligestilling mellem kønnene, fødevaresikkerhed, jordbesiddelse og adgang til ressourcer.  Kvinder i Afrika syd for Sahara udgør mindst 75 procent af landarbejdere og yder 60-80 procent af arbejdskraften til at producere fødevarer til direkte forbrug og salg, så det er afgørende, at de har muligheder for at udtrykke deres behov i den lokale ledelse og  beslutningsproces. Dette underholdende og mindelige forum gør det lettere for dem at tale åbent.
  • Uganda’s Developing Innovations in School Cultivation  (DISC) projekt er at integrere oprindelige køkkenhaver, næringsdeklaration, og tilberedning af mad i skoleundervisningsplanen, for at lære børn, hvordan man dyrker de lokale sorter, der vil bidrage til at bekæmpe fødevaremangel og puste nyt liv i landets kulinariske traditioner. Det anslås at 33 procent af afrikanske børn i øjeblikket sulter og underernæring, som kan påvirke omkring 42 millioner børn i 2025. Skoleernæringsprojekter, der ikke blot skaffer føde til børn, men også inspirerer og lærer dem at blive landmænd i fremtiden, er et kæmpe skridt i retning af at forbedre fødevaresikkerheden.

Rapporten Verdens tilstand 2011 ledsages af andre informative materialer, herunder briefing dokumenter, oversigter, en innovationtsdatabase, videoer og podcasts, som alle er tilgængelige på www.NourishingthePlanet.org. Projektets resultater bliver formidlet til en bred vifte af landbrugsinteressenter, herunder ministerier, landbrugs-politikere, landmand og netværk i lokalsamfund, og de stadigt mere indflydelsesrige ikke-statslige miljø-og udviklingsorganisationer.

I forbindelse med denne forskning, modtog Worldwatch's Ernær Planeten projektet hidtil uset adgang til de store internationale forskningsinstitutioner, herunder dem i Consultative Group on International Agricultural Research (CGIAR) system. Teamet kommunikerede også meget med landmænd og landbrugsorganisationer samt med bank-og investeringsmiljøet.

###

Bemærkninger til redaktører: 

 

For interviews af Christopher Flavin, Danielle Nierenberg, Brian Halweil, eller andre der har bidraget til Verdens tilstand 2011 , kontakt venligst:

Amanda Stone, Kommunikationsassistent, Worldwatch Institute

(+1) 202-452-1992 x514; astone@worldwatch.org

For review eksemplarer af Verdens tilstand2011:

I USA, Canada og Indien, kontakt Amanda Stone på astone@worldwatch.org. Udenfor disse tre lande, Kontakt Gudrun Freese på gudrun.freese@earthscan.co.ukor +44(0)20 7841 1930.

Købsinformation:

Verdens tilstand 2011sælges for $19.95 plus forsendelse og håndtering. Den kan købes via  Worldwatchs website på http://www.worldwatch.org/sow11, ved at e-maile på wwpub@worldwatch.org, ringe gratis på (+1) 877-539-9946 (i USA) eller (+1) 301-747-2340 (oversøisk), eller ved at sende en fax på (+1) 301-567-9553 med ISBN nummeret 9780393338805.

Bogen kan også købes via Earthscans website på www.earthscan.co.uk, ved at e-maile på earthinfo@earthscan.co.uk, eller ved at ringe på +44(0)12 5630 2699 med ISBN nummeret 9781849713528.

Om Worldwatch Institute:

Worldwatch er en uafhængig forskningsinstitution, med base i Washington, DC, som arbejder med energi-, ressource og miljømæssige spørgsmål. Instituttets rapport  Verdens tilstand offentliggøres hvert år på mere end 20 sprog. For mere information, besøgwww.worldwatch.org.